Viktig information! Den 3 juli fick flera kunder felaktiga digitala fakturor från oss. Det är viktigt att du inte betalar fakturan, utan bara låter den vara. Så ser du att fakturan är fel:

  • Fakturadatum är 2022-01-11
  • OCR/Fakturanummer börjar på 300
  • Du fick fakturan 2023-07-03
Brand i bränslehög vid Jämtkrafts kraftvärmeverk

Brand i bränslehög vid Jämtkrafts kraftvärmeverk

En större brand vid Jämtkrafts kraftvärmeverk bekämpas av räddningstjänsten från Östersund och Brunflo. Det var vid ett tiden på söndagen som branden utbröt i en bränslehög där flis och bark lagras, på grund av vind spreds elden snabbt vidare mellan högarna.
Publicerad:

– Det händer ibland att det brinner i bränslehögarna men ofta klarar vi av att släcka själva. Den här gången blev det tyvärr en större brand så vi fick kalla in räddningstjänst, säger Jonas Vestun bränslechef på Jämtkraft.

Strax innan klockan fyra på eftermiddagen är tolv personer på plats från räddningstjänsten för att bekämpa elden. Läget bedöms stabilt och elden är under kontroll.

Det kommande dygnet kommer Jämtkraft att sätta in personal som eftersläcker och brandbevakar området. Bränslehögen som eldhärjats kommer att grävas ur med hjälp av grävmaskiner och traktorer.

Jonas Vestun diskuterar nattens bemanning. 

- Vi har resurser här inne på området med vattenposter om det skulle behövas. Det här är såklart jättetråkigt men vi är glada att ingen person har kommit till skada och det är inte heller så stora ekonomiska värden som brunnit upp, säger Jonas Vestun.

För pressinformation:
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, 063-577472