Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

Anläggningen ska stå klar hösten 2020. Den kommer bland annat inrymma trampoliner, foampits och klätterväggar.

Efterlängtad aktivitetshall byggs i centrala Åre

En flera tusen kvadratmeter stor aktivitetshall byggs i Åre. Anläggningen inrymmer bland annat trampoliner, klätterväggar och skumgummigropar. Jämtkraft går in som sponsor och har tecknat ett 12-årigt avtal om 7 miljoner kronor.
Publicerad:

Anläggningen kommer att heta JumpYard Åre – Powered by Jämtkraft.

– Jämtkraft vill och ska bidra till samhällsutveckling och företagsamhet, kort och gott att medverka till att Jämtland Härjedalen ökar som attraktiv region. Det som är bra för Jämtland är bra för Jämtkraft. Att stötta den här anläggningen, som breddar aktivitetsmöjligheterna för såväl kommuninvånare som gäster, är ett sätt att göra det på, säger Erik Brandsma vd Jämtkraft.

Aktivitetshallen byggs i centrala Åre, intill järnvägen vid bron över till Holiday Club.

Breddar & stärker Åres utbud

Anläggningen blir 3 300 kvadratmeter med 15 meter i takhöjd. Den byggs i centrala Åre vid bron över till hotellet Holiday Club, en plats som redan är ett aktivitetsnav under sommarhalvåret med bryggor, skateramp och badstrand. Bygget drar igång i höst och ska vara klart om ett år, hösten 2020.

– Åre Destinationsbolag har under flera år arbetat med att ge gäster i Åre och kommunens invånare en plats för nya inomhusaktiviteter. Det är nu klart med fastighetsinvesterare och operatör och alla avtal är påskrivna. Vi tror att den här anläggningen kommer att bli en stark reseanledning i sig, alla delar av året. Samtidigt som den ger Åres ungdomar nya träningsmöjligheter vilket är mycket glädjande, säger Håkan Hansson, projektledare och ordförande för Åre Destination.

6-8 årsanställda

Anläggningen kommer att ha ett särskilt fokus på actionsporter och bredda Åres aktiviteter för alla gäster och kommuninvånare och även kunna möta det stora intresset för hoppträning som finns bland många skid- och snowboardåkare, från nybörjare till elitnivå. Här får besökarna till exempel möjlighet att träna in nya trick med skidor. Flera nivåer av klättring kommer också att kunna erbjudas.

Totalt väntas anläggningen bidra med sex till åtta årsanställda. Bolaget JumpYard kommer att driva hallen som blir deras sjätte anläggning i Sverige.

– Den aktiva livsstil som präglar Åre tillsammans med många besökare under året gör att vi ser stora möjligheter här. Åre är Sveriges actionsporthuvudstad det är därför vi har valt att etablera oss här, säger Pelle Möller ägare och vd för JumpYard.

Medverkande parter: Mats Svensson, Ägare Holiday Club, Daniel Danielsson, Kommunalråd Åre kommun, Karin Stolt Halvarsson, Kommunikationschef Jämtkraft, Håkan Hansson, Styrelseordförande Åre Destination, Pelle Möller, vd JumpYard, Pierre Eklund, PE Invest, Nils Magnus Nilsson PE Invest.

Gemensam investering

Den totala investeringen uppgår till 60 miljoner varav Regionförbundet Jämtlands län bidrar med ett investeringsstöd på 12,5 miljoner. Bakom den formella bygglovsansökan står fastighetsföretaget PE Invest som bygger och även kommer äga fastigheten.

– Vi har känt ett starkt stöd från Åre Destination, Regionförbundet Jämtlands Län och Åre Kommun genom hela processen. Jag är oerhört glad över att detta projekt nu blir av. Åre är en ort som växer kraftigt, har stark entreprenörsanda och visat stor öppenhet för nya aktörer, säger Pierre Eklund från PE Invest.

– Från vårt håll är vi oerhört glada att välkomna JumpYard till Åre, en stark aktör inom aktivitetshallar för allt från familjeaktiviteter till elitträning och som arbetar med ledorden fysisk aktivitet och glädje, säger Therese Sjölundh VD Åre Destination.

Nästa steg är markarbeten som förväntas komma igång de närmsta veckorna och den lokala entreprenören Brattlands Åkeri har fått uppdraget.

Kontakter:
Håkan Hansson, styrelseordförande Åre Destination
hakan@hansonmanagement.se
070-559 00 59

Pelle Möller, vd, medgrundare och delägare Jump Yard
pelle@jumpyard.se
070-426 82 62

Karin Stolt Halvarsson, kommunikationschef Jämtkraft
karinstolthalvarsson@jamtkraft.se
076-828 2007

Therese Sjölundh, VD Åre Destination
therese@aredestination.com
070-347 86 87