Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

Volkswagens nya elbil ID.3, här i kamouflerad version, lanseras på den svenska marknaden år 2020

Jämtkraft blir Volkswagens energipartner

Energiföretaget Jämtkraft och bilimportören Volkswagen Sverige inleder ett samarbete för att ta nästa steg inom elektrifieringen av transportsektorn. Det första konkreta resultatet av samarbetet innebär att Volkswagens elbilskunder erbjuds möjlighet att ladda sina bilar med 100 % förnybar energi från Jämtkraft. Volkswagenkoncernen satsar offensivt på elbilar, vilket den kommande ID.-modellserien också visar.
Publicerad:

– Att vi arbetar tillsammans är en naturlig utveckling i strävan mot ett fossilfritt samhälle. Stora delar av transportsektorn är på väg att elektrifieras och Volkswagen har mycket höga ambitioner inom området, därför är det mycket glädjande att de ser oss som den partner de vill utvecklas tillsammans med, säger Erik Brandsma, vd Jämtkraft.

Branschglidning

Även energisektorn är inne i en omställning som innebär att gränserna mellan branscherna suddas ut allt mer. Med mer förnybar energiproduktion från sol och vind som inte är planerbar, krävs det större möjligheter att lagra den el som produceras. Här kan den snabbt växande elbilsflottan bli en betydande del av ett hållbart energisystem med hjälp av energilagring i bilens batterier.

Enkel hållbarhet

Elbilen har potential att bli en integrerad del av energisystemet hemma hos kunderna. Därför kommer det nya samarbetet mellan Volkswagen och Jämktraft att fokusera på utveckling av kundnära tjänster som gör det bekvämt för kunderna att vara delaktig i energiomställningen.

Konkret innebär det första steget i samarbetet att kunder som köper en laddbar Volkswagen kommer att erbjudas ett energiavtal med 100% förnybar el från Jämtkraft. Första modellen i ID-familjen, lanseras på den svenska marknaden 2020. Volkswagens ambition är att ID. ska bli helt koldioxidneutral, vilket ställer krav på hela produktionskedjan men också framförallt på hur bilen laddas. Genom att erbjuda 100% förnybar el från Jämtkraft till sina kunder så minskar man kraftigt en av de största delarna av elbilens klimatpåverkan.

– Jämtkraft är ett innovativt energibolag med stor kompetens inom förnybar energiproduktion och hållbarhet. Vi tycker att det är inspirerande att tillsammans få utveckla erbjudanden till våra kunder som gör det enklare att leva hållbart, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen personbilar.

För mer information:
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, 063-57 74 72 karin.boden@jamtkraft.se
Marcus Thomasfolk, Kommunikationschef , Volkswagen Sverige tel 070-35 896 57 eller e-post marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Bilder

”Volkswagens nya elbil ID.3, här i kamouflerad version, lanseras på den svenska marknaden år 2020.
”Volkswagens nya elbil ID.3, här i kamouflerad version, lanseras på den svenska marknaden år 2020.
Erik Brandsma, vd Jämtkraft
Erik Brandsma, vd Jämtkraft