Ett tiotal fastigheter på Vinbärsvägen i Odensala är utan varmvatten på grund av ett avbrott i fjärrvärmeledningen. Felet beräknas vara åtgärdat omkring klockan 15.00.

Ljungå vattenkraftverk

Jämtkraft investerar i vattenkraftverk

Jämtkraft köper Ljungå vattenkraftverk som ligger några mil söder om Kälarne. Vattenkraftverket har en medelårsproduktion på 5 GWh, vilket motsvarar hushållsel till cirka 750 villor.
Publicerad:

– Jämtkraft vill vara med och driva omställningen mot ett fossilfritt samhälle och köpet av Ljungå kraftverk är en del av den strategin. Vattenkraftverket har ett modernt miljötillstånd och vi ser goda möjligheter att kunna förena höga naturvärden med produktion av förnybar elproduktion från vattenkraft här i Ljungå, säger Tommy Borgh chef för elproduktion på Jämtkraft.

Fiskväg vid Ljungå vattenkraftverk Vid Ljungå vattenkraftverk har anpassningar gjorts för hänsyn till den lokala miljön. Vid dammen finns ett omlöp för fisk och fauna. Och i gallret vid intaget finns en öppning så fisken kan ledas förbi vattenkraftverket via en ränna.

Köpet anses som unikt eftersom det är väldigt sällan som hela vattenkraftstationer förvärvas. Senast Jämtkraft köpte en hel anläggning var på 90- talet då Hackås-Näs övertogs.

För mer information:
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, 063-577472