Viktig information! Den 3 juli fick flera kunder felaktiga digitala fakturor från oss. Det är viktigt att du inte betalar fakturan, utan bara låter den vara. Så ser du att fakturan är fel:

  • Fakturadatum är 2022-01-11
  • OCR/Fakturanummer börjar på 300
  • Du fick fakturan 2023-07-03

Persson Invest ny delägare i Hocksjöns vindkraftspark

Den jämtländska koncernen Persson Invest kliver in som delägare i Hocksjöns vindkraftsprojekt, som i dag ägs av energibolaget Jämtkraft. Persson Invest blir 25 procentig delägare.

Publicerad:

– Vi är två bolag som vill vara med att ta ansvar för den region vi verkar i och för framtidens klimat. Det här är ett konkret steg att tillföra ytterligare förnybar energi, säger Björn Rentzhog vd Persson Invest.

Jämtkraft har tidigare i år förvärvat vindkraftsprojektet Hocksjön, i Sollefteå kommun. Sammanlagt finns tillstånd för 45 vindkraftverk som tillsammans har potential att producera upp till 600 GWh förnybar energi, det motsvarar energi till cirka 126 000 hushåll*.

– Med rätt partnerskap kan vi driva på energiomställningen ännu starkare. Persson Invest är rätt partner för oss, med bred kompetens inom flera olika områden, stark förankring i regionen och strävar efter utveckling, säger Erik Brandsma, vd Jämtkraft.

Bygget av parken planeras att påbörjas under 2020 och stå klart året därpå.

*Beräknat på en årsförbrukning av hushållsel på 5 000 kWh. 

För mer information:
Björn Rentzhog, vd och koncernchef Persson Invest, Bjorn.rentzhog@perssoninvest.se
Erik Brandsma, vd Jämtkraft, Erik.brandsma@jamtkraft.se
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, karin.boden@jamtkraft.se, 063-57 74 72