Ett tiotal fastigheter på Vinbärsvägen i Odensala är utan varmvatten på grund av ett avbrott i fjärrvärmeledningen. Felet beräknas vara åtgärdat omkring klockan 15.00.

Världscup i skidskytte, singel mixstafett 2019-11-30 på Swedish National Biathlon Arena i Östersund. Foto:Per Danielsson/Projekt P

Världscup i skidskytte – en världshändelse

Just nu gör världseliten i skidskytte upp om säsongens första världscupmedaljer. 30 november – 8 december är det världscuppremiär på skidstadion i Östersund med gästande lag och tillrest publik från 31 länder. Jämtkraft är en av sponsorerna till det internationella evenemanget.
Publicerad:

– Det ligger i Jämtkrafts intresse att skapa en attraktiv region. Stora publikvänliga evenemang med internationell dragningskraft är ett av väldigt många sätt att göra det på. En attraktiv region betyder bland annat livskraftiga företag, positiv inflyttning och god tillgång på kompetent arbetskraft. Något som Jämtkraft som företag och arbetsgivare är beroende av. Ett arrangemang av den här typen lockar både lokalbefolkningen och tillresta och har både direkta- och indirekta positiva effekter, säger Karin Stolt Halvarsson, kommunikationschef Jämtkraft.

100 miljoner tittare

”Att sätta en stad på kartan” är ett tämligen slitet utryck men i det här fallet är det faktiskt svårt att hitta något mer passande. Världscuptävlingarna gör att skidskyttevärldens blickar riktas mot vår region. 100 miljoner tv-tittare beräknas bänka sig i tv-soffan och följa sändningarna från Östersund, som vid det här laget, tack vare upprepade stora arrangemang, redan etablerat sig internationellt och i Sverige som en av världens skidskyttestäder.

Folkfesten på skidstadion är ett ypperligt tillfälle för Jämtkraft att visa upp sig, möta kunder och erbjuda både privatpersoner och företag något extra. Jämtkraft tävlar i år bland annat ut exklusiva specialbiljetter till allmänheten via Facebook.

Stabil och trygg el

Som det lokala energibolaget är Jämtkraft såklart också stolt över att även kunna möjliggöra hela eventet tack vara tillförlitlig elförsörjning och värme.

Redan under VM förra året valde arrangören Biathlon Events AB bort dieselelverken som tv-bolagen brukar använda till förmån för energi från sol, vind, vatten och skog. Under årets världscuptävling förlitar de sig återigen på Jämtkraft för att säkra el till Tv-produktionerna. Under fjolåret förstärkte man även driftsäkerheten på området och installerade så kallad smart utrustning för att ännu snabbare kunna se och åtgärda avvikelser.

Förutom att elen som levereras är förnybar så kommer också värmen, till bland annat publiktälten, från förnybara energikällor. Sedan cirka tio år tillbaka värms hela anläggningen på skidstadion med fjärrvärme från Lugnvik i Östersund och under världscupen är det också fjärrvärme som värmer upp publiktälten.

– Vår kärnverksamhet, förnybar energi, är en förutsättning för att lyckas med både hållbara evenemang och målet om ett fossilfritt samhälle. Det är riktigt roligt att se hur vi kan bidra till ett event som arrangeras lokalt och betyder så mycket för regionen men ger eko så långt utanför den, säger Erik Brandsma, vd för Jämtkraft.