Varning för bedrägeriförsök: Just nu får vi samtal från kunder som blivit uppringda från ett 08-nummer där avsändaren utger sig för att komma från Jämtkraft. Vi ber dig att vara observant och påminner om att vi:

 • Alltid ringer från ett 063-nummer
 • Aldrig ringer upp och ber dig godkänna något med BankID
Läs mer om bedrägeriförsök
Presidenttalet på scen under Storsjöyran. Ett stort skynke i blått, vitt och grönt hänger över en hel scen och flera lampor lyser i samma färger. Framför scenen syns ett folkhav där många människor håller upp Jämtlandsflaggan.

Sponsringssamarbeten

I våra större samarbeten lägger vi fokus på regional utveckling. När vi går in i ett partnerskap är det viktigt att vi delar samma värdegrund som bygger på att sponsringen ska skapa goda relationer med människor och bidra till en hållbar utveckling i regionen. Varje samarbete är unikt och vi strävar därför efter att ha en nära dialog för att skapa så goda förutsättningar som möjligt.

Vill du samarbeta med oss?

Innan du tar kontakt med oss vill vi gärna att du läser igenom våra riktlinjer för sponsring. Du når oss genom att skicka e-post till vårt sponsringsråd.

Aktuella samarbeten

Svenska skidskytteförbundet

Det skidskytte står för då det gäller jämställdhet mellan atleter, den unika kombinationen av precision, styrka, uthållighet och viljan att vara hållbara känns som hand i handske med våra ambitioner och värderingar på Jämtkraft. Ett samarbete där vi med våra gemensamma styrkor kan göra skillnad för en mer hållbar framtid. Skidskyttet har sin nationella bas i Östersund, Jämtland med nationalarenan och vi vill som regionalt energibolag baserat i Östersund bidra till det ökade intresset för sporten nationellt och internationellt.
www.skidskytte.se

Storsjöyran

Sedan 1983 är Yran en av Skandinaviens största musikfestivaler där de breda svenska och internationella namnen blandas med de smala uttrycken. Som huvudpartner till Storsjöyran är vi stolta över den positiva energi den ger till vår stad i Storsjön. 
Yran

Östersunds IK

ÖIK spelar från och med säsongen 2022 i HockeyAllsvenskan. Vi är huvudsponsor till klubben och vill stötta både dagens och morgondagens hockeystjärnor. 

Jämtkraft hockeyskola

Tanken bakom samarbetet med Östersunds IK genom hockeyskolan är att väcka intresset för hockey hos barn. Det är lek och glädje som är i fokus. 
Östersunds IK

Jämtland Basket 

Jämtland Basket spelar i högsta ligan i Sverige, SBL, och är bland säsongens favoriter. Vi är huvudsponsor till klubben sedan länge och är stolta över engagemanget och energin som finns bland jämtarna i Tegeltemplet när laget har hemmamatcher.
Jämtland Basket

Jämtland basket i samhället

Det kallas en större satsning där Jämtland Basket tillsammans med Jämtkraft, offentlighet och övrigt näringsliv sprider sportens positiva värderingar för att skapa ett bättre samhällsklimat. I mötet med ungdomar, på och utanför planen, förs dialog kring värdegrund och vikten av en meningsfull fritid. Stadsdelen Torvalla i Östersund är först ut som fokusområde där aktiviteter både under- och efter skoltid ska stärka barn och ungas välbefinnande.
CSR

Östersund Basket

Östersund Basket spelar i högsta ligan i Sverige, SBL Dam. Laget har med coach Alva Stark, ligans yngsta coach som även vunnit Årets coach SBL Dam 2022, nått stora framgångar som lett laget till en återkomst i högsta ligan. Säsongen 2022 har inletts starkt och intresset för Östersund Basket har glädjande ökat.
Östersund Basket

O-ringen

Världens största orienteringsäventyr. O-ringen 2023 går av stapeln 22-28 juli i Åre. 
O-ringen

Östersunds SK

Östersunds Skidlöpareklubb är en klubb för alla, från barnskidskola till elit. Klubben har som mål att bli Sveriges mest attraktiva skidklubb 2026.
ÖSK

Jämtkraft barnskidskola

Vi vill att barn ska hitta lek och glädje i sitt sportutövande. I samarbete med Östersunds Skidlöpareklubb har vi därför startat Jämtkraft Barnskidskola. Barnskidskolans målsättning är glädje, kamratskap och utveckling på snö. 
Jämtkraft Barnskidskola

Biathlon Östersund

Föreningen är aktiv inom skidskytte och vänder sig till alla som är intresserade av skidskytte på alla nivåer. Med en stark ungdomsverksamhet och tydlig vision; Bli Sveriges ledande skidskytteklubb, är det en levande förening med många nya medlemmar varje säsong.
Biathlon Östersund

Östersundsloppet

Östersundsloppet är Sveriges enda motionstävling i skidskytte. En enkel tävling i skidskytte för både nybörjare och erfarna som inte kräver några förkunskaper eller eget vapen.
www.ostersundsloppet.se

Nordiska Ungdomsspelen

NUS vision är "en idrottsfest för unga idrottare när den är som allra bäst". Tävlingen hålls i hjärtat av Östersund och 9-16-åringar tävlar i längdskidor, ishockey, slalom, ski-cross, konståkning, friidrott, tennis, luftgevärsskytte, freeski, snowboard, stadssprint och supersprint skidskytte. 2023r går den av stapeln 23-26 januari.
NUS

IFK Östersund

Fotbollsklubben har under flera år visat att man satsat på damfotbollen och har en vision om att ta sig till Elitettan. Jämtkraft tycker att det är viktigt att länet har ett lag inom damfotbollen som satsar och är förebild för unga tjejer. Därför är samarbetet helt riktat till IFK:s verksamhet för tjej/dam-fotboll.
IFK

Östersunds FK

Östersunds Fotbollsklubb bildades 1996 och har sedan dess en otrolig historia bakom sig där dom år 2016 spelade sin första match någonsin i Allsvenskan. I ledning av välkände Graham Potter tog sig de sig upp till Allsvenskan. Idag spelar klubben i Superettan. Samarbetet med ÖFK riktar sig även till barn och ungdom genom Jämtkraft Knatteskola och Team 12-17. 
www.ostersundsfk.se

Medvinden

Långfärdsskridskobanan på Storsjöns is under vinterhalvåret. Medvinden går från Vinterparken i Östersund, till Odensala, vidare via Vallsundet till Kungsgårdsviken på Frösön och tillbaka längs Frösö Strand.
www.vinterparken.se

Svartsjöarnas spårsystem

Att ta en tur runt Svartsjöarna har blivit allt populärare. Upplev riktig fjällmiljö bara någon mil från centrala Östersund. Läs mer på
www.facebook.com

Lokalen Åre

Fritidsgården Lokalen i Åre har hållit sig levande i 20 år och fortsätter att nyskapa nu och framåt. Här har ungas driv bland annat varit grunden för MAD och Sk8föreningen. Här finns möjlighet att pyssla, baka fika, hoppa trampolin, skejta, jonglera, spela instrument, köra bollsport om idrottshallen är öppen, leka och slappa, DU väljer.
Lokalen Åre

Sjöräddningssällskapet

Livet till sjöss är fullt av överraskningar och vem som helst kan råka ut för motorhaveri, grundstötning eller att vädret plötsligt slår om. RS Storsjön grundades 2015 och består i dagsläget av ca 30 frivilliga sjöräddare som har jour under isfri tid. De finns i Östersunds hamn med båtar och utrustning. Täckningsområdet är hela Storsjön och innefattar fyra kommuner, Bergs-, Åre-, Krokom- och Östersunds.
RS Storsjön

Östersunds brädklubb

Östersunds Brädklubb är en förening som arbetar för aktiv skate- och snowboardkultur i Östersund med omnejd.
Brädklubben

Bikupa i Östersund Solpark

Jämtkraft har i uppdrag att bidra till ett mer hållbart samhälle – på flera sätt. Östersund Solpark, där vi valt att placera en kupa som vi är fadder för, är ett utmärkt exempel på hållbar energiproduktion. Vi strävar efter ekonomisk, social och klimatmässig hållbarhet och biologisk mångfald är såklart en viktig faktor i den klimatmässiga hållbarheten. Artrikedomen möjliggör naturens ekosystem som gör att vi kan överleva på den här planeten och i detta system är bina en viktig kugge.
Honungsbiet Östersund

Fler sponsringssamarbeten

 • ÖBS
 • Curling-EM
 • ICE Hockey U18 Women's World Championship
 • OPE IF
 • Offerdals SK
 • Åre Extreme week
 • Fjällmaraton
 • Jämtkrafthallen
 • Jämtkraft Arena
 • Brunflo IK Dam
 • Heimbyggda
 • Åre Skateboardförening Skateboardpark
 • Ås Pingis
 • Ås IF
 • Östersunds Bandysällskap