Östersund Solpark

Egen solenergi – var du än bor, hur du än bor

Just nu produceras:
kW
Kurva
Totalt har parken producerat:
-
kWh

Solel på ett enkelt och tillgängligt sätt

Genom Östersund Solpark kan vem som helst få tillgång till solenergi utan ett eget tak att sätta paneler på. Privatpersoner och företag som enkelt och bekvämt vill ta del av förnybar solenergi kan oavsett var eller hur de bor köpa andelar i en ekonomisk förening som äger parken. På så sätt får de el från den sex hektar stora parken som årligen producerar cirka 3 000 MWh el, vilket räcker till hushållselen i ungefär 1000 lägenheter eller 600 villor. En ägarandel kostar 850 kronor och ger cirka 100 kWh solel per år. Östersund Solpark är ett gemensamt initiativ av Jämtkraft och Östersundshem som tillsammans finansierat uppförandet.

Följ parkens produktion

Här kan du se hur mycket förnybar jämtländsk solenergi Östersund Solpark producerar dag för dag, timme för timme.

Idag
-

Vanliga frågor om Östersund Solpark

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

Jag är intresserad av solandelar

Vi har för närvarande sålt slut på alla solparksandelar, men ser över möjligheten att bygga ut parken för att kunna erbjuda fler att bidra till energiomställningen. Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig om en sådan möjlighet uppstår.

Skriv ditt För- och efternamn
Skriv ditt telefonnummer
Fyll i din mejladress

Genom att lämna de uppgifter vi frågar efter godkänner du att vi kan använda uppgifterna för att hantera ärendet samt kunna kommunicera med dig. Jämtkraft vidtar de åtgärder som behövs för att säkerställa hanteringen av personuppgifterna. 

Läs Jämtkrafts personuppgiftspolicy

Jag godkänner att Jämtkraft hanterar mina uppgifter* Välj alternativ