Östersund Solpark

Genom att bli delägare i solparken kan du enkelt, bekvämt och hållbart ta del av förnybar solenergi oavsett var och hur du bor.

östersund solpark i vinterskrud och solnedgång

Jämtkraft och Östersundshem gör en gemensam satsning på förnybar el och bidrar till målet om en fossilfri region genom att bygga Östersunds första solpark. Bygget påbörjades sensommaren 2019 och anläggningen beräknas kunna leverera el från och med vecka 51 2019. 

När du tecknar dina andelar får du ta del av jämtländsk solenergi på ett bekvämt sätt utan att behöva montera några egna solpaneler.

En andel kostar 850 kronor och beräknas motsvara ungefär 100 kWh förnybar solel per år i 30 år.* Du kan teckna andelar som täcker upp till 80 procent av din förbrukning eller välja ett mindre antal. Oavsett hur många du tecknar bidrar du till omställningen till mer hållbar energiproduktion. Här kan du läsa mer om solparken. 

Stort intresse för andelsägande

Vi har för närvarande sålt slut på alla andelar men ser över möjligheten att bygga ut parken för att kunna erbjuda fler att bidra till energiomställningen. Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig om en sådan möjlighet uppstår.

*Hur många kWh andelen motsvarar beror på hur mycket el solparken producerar per år. 30 år är normal livslängd för solpaneler.

Jag är intresserad av solandelar

Vi har för närvarande sålt slut på alla solparksandelar, men ser över möjligheten att bygga ut parken för att kunna erbjuda fler att bidra till energiomställningen. Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig om en sådan möjlighet uppstår.

Genom att lämna de uppgifter vi frågar efter godkänner du att vi kan använda uppgifterna för att hantera ärendet samt kunna kommunicera med dig. Jämtkraft vidtar de åtgärder som behövs för att säkerställa hanteringen av personuppgifterna. 

Läs Jämtkrafts personuppgiftspolicy

Jag godkänner att Jämtkraft hanterar mina uppgifter*

Fakta Östersund Solpark

Solcellsparken blir sex hektar stor och placeras på Östersundshems mark mellan Jämtkraft arena och E14. Bygget påbörjades sensommaren 2019 och anläggningen beräknas kunna leverera el från och med vecka 51 2019. Årligen produceras cirka 3 000 MWh el, vilket räcker till hushållselen i ungefär 1000 lägenheter. Parken byggs av Jämtkraft och finansieras av Jämtkraft tillsammans med Östersundshem men kommer efter uppförandet att ägas av företag och privatpersoner genom andelar i en ekonomisk förening. En ägarandel kostar 850 kronor och ger cirka 100 kWh solel per år.

EN ANDEL SOLENERGI FRÅN PARKEN RÄCKER TILL EXEMPEL TILL ATT

  • Köra 100 tvättmaskiner per år
  • Bada bastu i nästan 17 timmar
  • Ladda din Volkswagen Passat GTE laddhybrid fullt tio gånger