Bli andelsägare i Östersunds solpark

Genom att bli delägare i solparken kan du enkelt, bekvämt och hållbart ta del av förnybar solenergi oavsett var och hur du bor.

solpark östersund

Jämtkraft och Östersundshem gör en gemensam satsning på förnybar el och bidrar till målet om en fossilbränslefri region. Mest troligt sätts spaden i jorden sensommaren 2019 för en av Sveriges största anläggningar för elproduktion från solen. Du kan redan nu göra en intresseanmälan för att köpa andelar i solcellsparken. 

Fyll i formuläret för att bli kontaktad med mer information när det är möjligt att köpa andelar.

Fakta solcellsparken

Solcellsparken blir sex hektar stor och placeras på Östersundshems mark mellan Jämtkraft arena och E14. Bygget påbörjas mest troligt sensommaren 2019 och anläggningen beräknas kunna leverera el ett halvår senare. Årligen produceras cirka 3 000 MWh el, vilket räcker till hushållselen i ungefär 1000 lägenheter. Parken byggs av Jämtkraft och finansieras av Jämtkraft tillsammans med Östersundshem men kommer efter uppförandet att ägas av företag och privatpersoner genom andelar i en ekonomisk förening. En ägarandel kostar runt tusenlappen och ger 100 kWh solel per år.

Jag vill ha information om andelsägande i solcellsparken

Jag vill helst bli kontaktad*

Genom att lämna de uppgifter vi frågar efter godkänner du att vi kan använda uppgifterna för att hantera ärendet samt kunna kommunicera med dig. Jämtkraft vidtar de åtgärder som behövs för att säkerställa hanteringen av personuppgifterna. 

Läs Jämtkrafts personuppgiftspolicy

Jag godkänner att Jämtkraft hanterar mina uppgifter*