Vi jobbar just nu med en helrenovering av Mina Sidor. Under tiden hänvisar vi till vår app Mitt Jämtkraft.

Ursäkta röran, vi bygger om
En ledare pratar med ett barn på ÖFK knatteskola.

Rörelseglädje och kamratskap i ÖFKs Knatteskola

Det var ren och skär fotbollsglädje när Östersunds FKs Knatteskola drog igång i helgen. Ett 20-tal förväntansfulla barn i åldern 4–5 år samlades på Sportfältet i Odensala för att testa på fotboll.

Publicerad:

I en lek- och lustfylld miljö fick barnen bland annat prova på matchspel, skott och dribbling. Allt under ledning av spelare från Östersunds FKs ungdomsakademi.

Knatteskolan är ett samarbete mellan ÖFK och Jämtkraft med syfte att väcka intresset för fotboll hos barn. Och att genom lek med naturliga rörelser ge dem en positiv upplevelse. Målet är att barnen ska få en god första kontakt med fotboll som sport. Samtidigt som de ska känna att fysisk aktivitet är något roligt, utmanande och spännande.

Barnen får bland annat prova på matchspel, skott och dribbling. Foto: Joakim Persson.

– Vi vill uppmuntra barn och ungdomars idrottsutövande. Genom det här samarbetet har vi skapat bra förutsättningar för både tjejer och killar i ung ålder att prova på fotboll, säger Kai Lundin, sponsoransvarig vid Jämtkraft. 

Knatteskolan pågår vid sammanlagt sex tillfällen under hösten och det går fortfarande bra att efteranmäla sig. Samtliga tillfällen är söndagar klockan 11:00–12:30 på Sportfältet i Odensala.

Rörelseglädje och kamratskap är fokus i Knatteskolan. Foto: Joakim Persson.

Jämtkrafts sponsring ska spegla vår värdegrund och det samhälle vi önskar med en mångfald av aktiviteter kopplad till idrott, friluftsliv, kultur och samhällsengagemang. Sponsringen ska bidra till att skapa goda relationer med människor och bidra till en hållbar utveckling i regionen. Den ska genomsyras av strävan till jämlikhet, jämställdhet och hållbarhet i samtliga perspektiv.