Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

Närbild på flera lysande lampor som hänger i taket i en lokal. I bakgrunden syns några personer som sitter vid ett bord.

Regeringen planerar för elprisstöd i februari

Utbetalningarna av regeringens elprisstöd till elområde 3 och 4 kommer att påbörjas under februari 2023 enligt ett pressmeddelande från regeringen den 30 november. Först ut att få högkostnadsskyddet är hushållen, därefter kommer utbetalningar till företag, föreningar och andra organisationer.

Publicerad:

- För att stötta hushållen under den kommande svåra perioden med stor risk för höga elräkningar tar vi nu nästa steg för utbetalning av elstödet. För en familj i hus i elområde 4 med förbrukning på 20 000 kWh per år handlar det om ett stöd på närmare 16 000 kronor, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

- Vi har exceptionellt höga elpriser vilket kräver exceptionella åtgärder för att hushållen ska klara ekonomin. Många hushåll får det tufft när elpriserna går upp och därför arbetar regeringen och myndigheterna hårt för att högkostnadsskyddet för elpriser ska nå hushållen under februari, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet från regeringen