Studiebesök hos Jämtkraft

Välkomna att hälsa på oss. Vi tar gärna emot studiebesök vid våra anläggningar runt om i Jämtland och vi tar inte ut några besöksavgifter.

Vi välkomnar max 25 personer åt gången för att förebygga fortsatt smittspridning av covid-19. På så vis kan vi hålla rekommenderat avstånd och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Handsprit och munskydd finns tillgängligt för alla som besöker oss.

Boka studiebesök

Vi tar emot skolklasser, företag och organisationer som vill lära sig mer om våra anläggningar och energiproduktion. På kraftvärmeverket välkomnar vi skolklasser från Åk 8 och uppåt av säkerhetsskäl.

För barngrupper som är yngre rekommenderar vi att istället besöka Barnens energilek på Jamtli. Har du frågor kring studiebesök kan du ringa oss på 063-14 90 00.

Våra besöksanläggningar

På besöksanläggningarna får du lära dig hur vi framställer och levererar energi från vind, vatten och skog. Du är givetvis även välkommen att besöka någon av våra andra anläggningar som inte presenteras här. 

Mullberg vindpark

Mullbergs vindpark

Mullbergs vindpark finns 26 vindkraftverk som ger el från vindkraft till cirka 50 000 hushåll. 

Hissmofors vattenkraftverk

Hissmofors vattenkraftverk

Hissmofors vattenkraftverk har producerat el från vattenkraft sedan 1897 och det är Jämtkrafts största vattenkraftverk.

I Lugnviks kraftvärmeverk producerar Jämtkraft el och fjärrvärme

Kraftvärmeverket i Lugnvik

kraftvärmeverket förädlar vi jämtländskt biobränsle som omvandlas till el och fjärrvärme.

Jämtkrafts huvudkontor i Östersund

Jämtkrafts huvudkontor

På vårt huvudkontor i Östersund får du veta mer om Jämtkraft som företag och om våra affärs- och verksamhetsområden.

östersund solpark

Östersund solpark

Östersund Solpark är ett gemensamt initiativ mellan Jämtkraft och Östersundshem. Parken har byggts av Jämtkraft men ägs nu av privatpersoner och företag som köpt andelar, Östersundshem, och Jämtkraft. Parken producerar energi som räcker till hushållsel i ungefär 600 villor eller 1000 lägenheter.